Het is belangrijk om een mobiele telefoon mee te nemen op wereldreis. Het maakt eigenlijk niet uit waar iemand naartoe op vakantie gaat. Ook als je naar Kroatië gaat wil je bereikbaar zijn. Dit geeft een veilig en prettig gevoel. Wanneer je de weg kwijt ben op vakantie (wat kan voorkomen) is het daardoor mogelijk om Google Maps te gebruiken of te bellen.

Je blijft dan gewoon bereikbaar en daarnaast is het mogelijk om de mail en WhatsApp te controleren. Het is ook een manier om op sociale media en bijvoorbeeld via Polarsteps aan de achterblijvers te laten weten waar je exact zit en wat je beleefd hebt. De vraag is vaak of een abonnement of een simkaart het verstandigste is.

Een abonnement of simkaart?

Met een abonnement kunnen de kosten voor het bellen en de mobiele bundels sterk oplopen. Het is niet overzichtelijk en het kan zijn dat er een onverwacht hoge nota thuis op de deurmat ligt. Het is beter om een losse simkaart te nemen met een herlaadkaart. Als het beltegoed op is kan eenvoudig een nieuwe bundel toegevoegd worden. Het is eenvoudig om zo het verbruik in de gaten te houden. De kosten zijn helder en duidelijk wat prettig is.

Gebruik de wifispots

Het is goed om de verschillende (gratis) wifispots te gebruiken tijdens het reizen. Er is een onbeperkt gebruik en er gelden geen bundels. Het internet kan wel langzaam zijn op sommige plekke tijdens de wereldreis. Het is echter gratis in de meeste gevallen. Houd er wel rekening mee dat internetcriminelen hun kans zien om in te breken op de smartphone of laptop om zo hun slag te slaan. Het is verstandig om daarom gebruik te maken van een VPN (virtual private network). Het beschermt de verbinding en internetcriminelen hebben zo minder kans. Het wordt ze zeer moeilijk gemaakt. Ze zullen een ander slachtoffer gaan zoeken.