Veel mensen gaan op vakantie hun bestemming te voet, met de auto of met de fiets verkennen. Natuurlijk zijn er ook manieren om je vakantie eens op een andere manier aan te pakken. Wat dacht je ervan om een boot te huren en je bestemming eens van een andere kant te bekijken? Een bootvakantie is een heel nieuwe ervaring en is zeker de moeite waard. Maar in welk land kan je dan het beste op bootvakantie? Je leest het hier.

Griekenland

Het prachtige Griekenland staat natuurlijk bekend om haar rol in de klassieke oudheid, haar kunst en cultuur. Het is ook een land met wel 6000 eilanden en ontelbaar veel stranden. Griekenland is net zo mooi als de reclames beweren. Het blauwe water en leuke, mooie gebieden. Zowel op het land als op het water is genoeg te zien en te beleven. Je bootvakantie in Griekenland wordt hoe dan ook heerlijk.

Spanje

Grote kans dat je al eens in Spanje bent geweest. Het land trekt namelijk veel toeristen, wat begrijpelijk is: je kan relaxen, uitgaan of een beetje van de cultuur ontdekken. Veel Spaanse bezienswaardigheden zijn gelegen aan de kust. Je bootvakantie in Spanje is al met al genieten, wat je ook gaat doen.

Kroatië

Het landschap in Kroatië is erg gevarieerd en door de vele landen waar het land mee omringd is, kent het veel diverse invloeden. Ook is het klimaat warm en kent het land veel historische en culturele steden. Er zijn zowel prachtige natuurparken te bezoeken als festivals te bezoeken. Voor elk wat wils dus!

Italië

Als je aan Italië denkt, komen waarschijnlijk de vele bezienswaardigheden, de romantiek en de heerlijke Italiaanse keuken naar boven. Wist je echter dat Italië ongeveer 8000 kilometer aan kustlijn heeft? Daar kun je je dus wel een poosje vermaken. Zo kun je aanmeren in bekende steden als Napels, Sicilië of Sardinië. Bovendien is het Gardameer een echte aanrader.

Ibiza

Ja oké, Ibiza is een eiland die natuurlijk bij Spanje hoort. Toch is Ibiza de moeite waard om even apart te noemen. Ibiza staat bekend om haar perfecte klimaat en bekende uitgaansleven. Je bootvakantie op Ibiza is er een om nooit meer te vergeten. Vanaf Ibiza zijn er diverse eilanden waar je snel heen kan varen, waaronder het mysterieuze eilandje ‘Es Vedrà’. Ibiza zelf is echter al leuk genoeg om daar een poosje te blijven.