Dubrovnik, Kroatië, Koningen Landing, Stad, Zee, Oude

Kroatië is een prachtig land in het hart van Europa. Je kunt er genieten van oude steden zoals de hoofdstad Zagreb of genieten van de eindeloze kust die het land te bieden heeft. Je kunt met de auto naar Kroatië rijden voor je welverdiende vakantie. Hier doe je twee of meer dagen over, afhankelijk van hoeveel tussenstops je tussentijds besluit te nemen. Met het vliegtuig ben je er al met twee uur in de lucht. Je kunt dan bij aankomst kiezen voor goedkoop auto huren om alsnog van je vrijheid te genieten!

Kinderen

Wanneer je met kinderen op reis gaat kiezen veel mensen voor Istrië. Het klimaat is hier goed en daarnaast zijn er prachtige stranden te vinden. Er zijn hier ook veel campings te vinden met plezier voor jong en oud. De sfeer is hier erg gemoedelijk en doet Italiaans aanvoelen. Maar ook als je meer liefhebber bent van de stad is er voor kinderen genoeg te doen. In Zagreb kan je de kinderen meenemen naar de dierentuin. Daarnaast kan je in de stad naar de speeltuin en de kartbaan.

Tolwegen

Als je kiest voor autoverhuur moet je rekening houden met tolwegen in Kroatië. Vooral rondom de hoofdstad Zagreb is het op vele wegen verplicht om tol af te staan. Je kunt hiervoor kiezen om te betalen met cash met zowel euro’s als met kuna. Daarnaast worden vrijwel alle creditcards ook geaccepteerd.

Kvarner eilanden

Deze eilanden zijn zeker het bezoeken waard. Je kunt kiezen voor het kleine eiland Ilovik, waar een klein dorpje is en veel mensen heengaan voor een dagtochtje. Hier zijn restaurants waar je kunt genieten van plaatselijke gerechten en seizoensgebonden producten. Het eiland Goli Otok is bekend om de voormalige gevangenis die al een aantal jaren gesloten is. Deze oude gevangenis is nu een ruïne die te bezichtigen is.

Kamperen

In Kroatië is kamperen een zeer populaire manier om te overnachten. Je kunt hiervoor zelf vooraf of ter plekke op zoek naar leuke campings en zo een route te bepalen. Daarnaast kan je ook je reis door een organisatie laten uitstippelen zodat je hier zelf minder werk aan hebt. Ook kan je natuurlijk door de vrijheid die je hebt tijdens een kampeerreis besluiten om naastgelegen landen ook te bezichtigen. Zo maak je van je vakantie echt een feestje.