Veel mensen steken de zee over om in de Premier League op zoek te gaan naar de authentieke voetbalsfeer. Dit kan echter ook veel dichterbij huis. Binnen een paar uurtjes ben je namelijk al in Duitsland waar wekelijks de stadions vol zitten en waar een echte voetbalcultuur heerst. Met clubs als Werder Bremen, Schalke 04, Borussia Dortmund en HSV is het eenvoudig om net over de grens een topwedstrijd in Duitsland te bezoeken.

Eenvoudig te bereiken

Door de goede treinverbinding is het tegenwoordig zeer eenvoudig om naar een van de Duitse speelsteden te reizen. Zo ben je vanaf Utrecht al met twee uur treinen in Gelsenkirchen. Ook de opkomst van de Flixbus brengt de Bundesliga dichterbij dan ooit. Het voordeel van het openbaar vervoer, je hoeft geen parkeerplek te vinden, kunt lekker achterover leunen en kunt eventueel een alcoholische versnapering nemen. Uiteraard kan je ook zelf de auto pakken om in een mum van tijd een topwedstrijd te bezoeken. Wist u dat VoetbalreizenXL busreizen aanbiedt naar Bundesliga wedstrijden?

Echte voetbalsfeer

Dat de stadions iedere week zijn uitverkocht laat zien dat het voetbal echt leeft bij onze oosterburen. Met de wedstrijden vaak op zaterdagmiddag zitten de cafés de avond van te voren al vol met supporters van beide clubs. Deze gemoedelijkheid zet zich door op de wedstrijddag. Supporters van zowel het uit- als thuisteam lopen ruim voor aanvang door elkaar rond het stadion. Uiteraard zijn de sjaaltjes, bier en bratwurst overal te koop. Wanneer de wedstrijd eenmaal begonnen is wordt er 90 minuten lang gezongen. Elke club heeft een fanatiek aanhang die ervoor zorgt dat er de hele wedstrijd een fantastische sfeer hangt.

Derby’s

Duitsland kent een aantal beladen derby’s. Sommige zijn vanuit Nederland eenvoudig te bezoeken. De meest bekende is die tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund. Deze derby wordt ook wel de Kohlenpott of rivieren derby genoemd. Het is de meest beladen wedstrijd in Duitsland tussen de twee grootste clubs uit het Ruhrgebied.

Een andere derby in Duitsland die makkelijk te bereiken is, is de Nordderby. Deze gaat tussen HSV en Werder Bremen. Dit seizoen stond door de degradatie van HSV de derby niet op het programma. Mogelijk dat komend seizoen de derby weer op het programma staat als beide clubs weer in dezelfde competitie uitkomen.

Topcompetitie

De Bundesliga behoort tot een van de sterkste competities ter wereld. Dit heeft te maken met de vele topspelers die er actief zijn. Het is niet voor niets dat zowel Bayern München als Borussia Dortmund vaak ver komen in de Champions League. Ook zijn er redelijk veel Nederlanders actief in de Bundesliga. Buiten superster Arjen Robben, spelen bijvoorbeeld ook Wout Weghorst, Jeffrey Bruma en Davy Klaassen ook in Duitsland.

Wedstrijd bezoeken?

Om een verzorgde voetbalreis naar Duitsland te boeken kunt u terecht op www.voetbalreizenxl.nl. Bent u enkel op zoek naar een wedstrijdticket, dan biedt de webshop van Voetbalticketxpert.nl uitkomst. Geniet van Duits topvoetbal!