Je bent lekker op vakantie en dan krijg je last van je hiel op voetpezen. Dit is geen pretje en je hoopt dan ook dat het niets ergs is. Als het hielspoor blijkt te zijn is dit natuurlijk niet fijn. Er zijn wel een aantal oplossingen die je voor op de vakantie kunnen helpen. Welke dat zijn? Dat lees je in dit artikel.

Neem voldoende rust

Het is belangrijk je dat niet verder gaat met heel intensief sporten. Neem dan ook voldoende rust. Ga fietsen of zwemmen in plaatst van hardlopen. Ook is het van groot belang dat je voorzichtig doet met lopen op blote voeten of op harde ondergronden. Het is goed om elke dag een paar oefeningen te doen, zoals het rekken van de lange kuitspier, het rekken van de korte kuitspier, het rekken van de peesplaat en de kuitspier. Dit kan je helpen de ontsteking te verminderen.

De juiste schoenen

Als je niet de juiste schoenen voor hielspoor hebt dan kom je er ook minder makkelijk van af. Vervang deze dan voor betere. Ook helpt het om goede zooltjes of inleg hakjes te gebruiken. Zorg ervoor dat als je nieuwe schoenen voor hielspoor gaat kopen dat je let op de pasvorm, goede steun, demping onder de hiel en een kleine hakverhoging. Koop de schoenen ook aan het eind van de dag. Doordat dat voeten dan al actief geweest zijn, is de voet wat dikker.

Bij thuiskomst

Als je bij thuiskomst nog steeds last hebt van pijn, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Je kan ook gelijk opzoek naar een specialist, zoals een fysiotherapeut of podotherapeut. Ook kan je ervoor kiezen om naar een podoloog te gaan. Deze meet je voeten op en laat op maar gemaakte steunzolen voor je maken. Er zijn dus genoeg manieren om van hielspoor af te komen.