New York, ‘The city that never sleeps’ of ‘The Big Apple’ het is een van de meest bekende steden in de wereld. Het is daarom ook een prachtige bestemming om een bezoekje aan te brengen. Je kan een lange boottocht nemen of meereizen met een goedkope vliegtuigmaatschappij, maar als je op zoek bent naar wat meer luxe is een prive vlucht naar New York geen slecht idee. Hieronder zal ik bespreken hoe dit in zijn werking zal gaan.

Type vliegtuig

New York behoort tot een van de steden die het meest bezocht wordt door privé vluchten. Hierdoor is de infrastructuur ook zeer goed aangelegd voor deze vluchten en is daarom het vliegveld van Teterboro specifiek zeer toegankelijk voor privé vluchten. Het is dan belangrijk om te kijken wat voor soort type vliegtuig iemand wilt gebruiken. Normaal worden privé vluchten vooral gebruikt voor korte tripjes, maar het is zeker ook mogelijk om van Nederland naar New York te vliegen. Een veel gebruikt vliegtuig voor prive vluchten van Amsterdam naar New york is de Cessna Citation Cj2. Dit vliegtuig kan 9 inzittenden mee vervoeren en een tripje naar New York kost met dit vliegtuig ongeveer €80.000. Als je met een grotere groep wilt gaan is het een goed idee om de Boeing Business Jet te gebruiken. Dit vliegtuig kan tussen 25 en 50 passagiers meenemen. De prijs is relatief goedkoper, voor dit veel grotere vliegtuig is de prijs ‘slechts’ €180.000.

Luxe en comfort

Dit soort prijzen zijn natuurlijk niet weg gelegd voor de alledaagse reiziger en je kunt je afvragen waarom mensen in hemelsnaam een privé vlucht nemen in plaats van een normale vlucht. Een groot voordeel van dit soort vluchten is dat men de chaos en onrust van een normaal vliegveld kunnen vergeten. Dit proces kan vaak erg hectisch zijn: de douane, inchecken, 3 uur wachten en ga zo maar door. Een privé vlucht zorgt ervoor dat hier niet over nagedacht hoeft te worden. Daarbij zijn privé vluchten vaak veel luxer dan andere vluchten. Bijvoorbeeld, De Boeing Business Jet heeft een luxe configuratie die een aantal luxe kenmerken biedt zoals: Een grote slaapkamer, een badkamer met douches en een conference kamer. Dit soort elementen zorgen samen voor een geweldige reis voor alle inzittenden.

Een prive vlucht naar New York, ja of nee?

Als je gewoon een weekje naar de VS gaat en je op de kosten moet letten is het zeker geen goed idee om een privé vlucht te nemen naar New York. Maar als je in luxe wilt reizen met een grotere groep, dan kan een privé vlucht nog best een goed idee zijn. Immers, een vlucht met 50 personen voor €180.000 is slechts €3.600 per persoon, wat de luxe en comfort vaak zeker waard is!