Als je veel moet reizen voor je werk en iedere week uren kwijt bent met wachten op de luchthaven, dan is een privé vlucht boeken voor je zakenreis een alternatieve optie. Er gaat veel tijd zitten in het reizen met een vliegtuig. De reistijd naar de luchthaven is onoverkomelijk. Dan zijn er nog de wachtrijen bij de douane en het aantal uren dat je aanwezig moet zijn op de luchthaven voor vertrek. In de zakenwereld is tijd kostbaar en, hoewel vliegen met een privé jet ook kostbaar is, kan het voor veel werkgevers een groot voordeel bieden.

Tijd besparen

Als je met een privé vlucht op zakenreis gaat, ben je niet gebonden aan een specifieke luchthaven. Daardoor is het mogelijk een luchthaven te kiezen die dichtbij is. Waarmee je de lange reistijd naar de luchthaven tot een minimum kunt beperken. Het inchecken bij de douane gaat een stuk sneller en je kunt meteen doorlopen naar de privéjet. Er hoeft geen bagage te worden ingecheckt en de vlucht vertrekt op de tijd die door jou of je werkgever wordt bepaald.

Luxe en comfort

Tijdens een lijnvlucht is het vaak rumoerig, heb je weinig beenruimte en niet veel plek om te werken. Als je met een privé vlucht op zakenreis gaat, dan vlieg je in luxe en comfort. Er is voldoende beenruimte en je kunt in alle rust werken. Zo wordt de vliegtijd goed benut. Je hoeft ook niet te wachten op de catering. Er kan besteld worden wat en wanneer je wilt en tot tegenstelling met ander vliegtuig eten, is deze catering luxe en uitgebreid.

Afspraak in de lucht

Als je zelf veel moet reizen voor zaken, dan zullen je zakenrelaties dat ook moeten. Het is dan ideaal om een zakelijke afspraak in de lucht te plannen. Mocht je zakenrelatie uit Londen dezelfde dag naar Nederland vertrekken, dan kun je hem aanbieden mee te vliegen en te vergaderen in de lucht.

Kostenplaatje

We moeten realistisch blijven. Een privé vlucht boeken voor een zakenreis is niet verstandig als je een eenmanszaak hebt (tenzij je hier miljoenen mee verdient, dan wordt het een ander verhaal). Je moet denken aan multinationals waar de omzet zo hoog is dat het boeken van een privéjet hetzelfde voelt in de portemonnee, zoals dat bij ons voelt als dat we een taxi boeken. Als je continentale vluchten maakt dan is de prijs nog te overzien. Vlieg je voor zaken naar Berlijn dan kun je denken aan een kleine 25.000 euro aan kosten. Deze kosten zijn de huurprijs voor een dag. Als je aan intercontinentale vluchten denkt dan kun je het drie dubbele verwachten.

Kopen of huren

Wanneer je als multinational je werknemers veel naar het buitenland moet laten reizen, dan is het verstandig een afweging te maken tussen het kopen of huren van een privéjet. De kosten van het kopen zijn vele malen hoger, maar kunnen op de langere termijn lager uitpakken dan het met regelmaat huren van een privéjet. Het kan natuurlijk wel dat als je regelmatig een privé vlucht boekt voor een zakenreis, de verhuurder je een kortingspercentage aan biedt.