Kroatië is het vakantieland voor vele toeristen. Het warme weer, de rijke geschiedenis en de diverse landschappen zijn trekpleisters waarom er jaarlijks duizenden toeristen naar Kroatië toe komen! Het land beschikt over zoveel schoons dat het bijna onmogelijk is om alles te bezoeken op een vakantie. Je wilt als toerist het mooiste van Kroatië ontdekkenop vakantie, daarom bespreken wij de mooiste bezienswaardigheden van Kroatië.
 

Nationaal park Plitvicemeren
Het Nationaal park Plitvicemeren staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dit is ook meer dan verdient. Met een aantal van 16 meren en meer dan 90 watervallen kijk je je ogen uit. Het is niet alleen de thuishaven voor wonderschone watervallen en meren, het is ook de thuishaven van verschillende soorten beren en wolven en andere diersoorten.
Jaarlijks wordt dit park bezocht door miljoenen toeristen, maar vanwege de grootte van het park valt dit totaal niet te merken. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende routes door het park aangelegd. Zo kun je als natuurliefhebber optimaal genieten op de manier hoe jij dat wilt.

 
Brač
Het eiland Brač is het grootste eiland in Midden-Dalmatië en behoort met meer dan 2700 zonuren tot het zonnigste gebied van Kroatië. Het eiland beschikt over een fraai mediterraan landschap van steile kliffen, azuurblauwe wateren en bosrijke delen. Daarnaast heeft het eiland ook mooie architectonische dorpjes. Echter, staar Brač daar niet bekend om.
Op dit eiland ligt de mooiste strand van Kroatië, genaamd Zlatni Rat. Het witte kiezelstrand heeft de vorm van een hoorn en verandert voortduren van vorm. Dit komt omdat dit strand net zoals elk ander strand onder invloed komt van stroming, golven en de wind.

 
Amfitheater
In de grootste stad van het gebied Istrië staat het Amfitheater. Het gebied Istrië staat bekend om de oude Romeinse gebouwen. Het bouwwerk behoort tot de zes grootste nog bewaard gebleven amfitheaters ter wereld.
Anno 2018 wordt dit theater nog steeds gebruikt voor festivals en concerten. Het biedt daarentegen plek aan zo’n 20.000 toeschouwers. Ze zagen de Romeinen hier vroeger gladiatoren wedstrijden in de ring houden.