Kroatië is een heerlijk vakantieland. Jaarlijks komen toeristen hier naartoe om te genieten van het heerlijke zomerse klimaat, haar aangename zeeën en gezellige, vooral mooie oude steden. Wat niet iedereen goed weet is dat er in Kroatië ook goed geskied kan worden tijdens de winterse periode. Kroatië is absoluut een bestemming om naar toe te komen als je kiest voor een luxe vakantie in de vorm van een aangenaam vakantiehuis of wintersport verblijf.

Aangenaam en luxe verblijf

Er is zeker de laatste jaren bijna een explosieve groei geweest naar de vraag van een vakantiehuis in Kroatië. Niet zo gek ook als we kijken naar het klimaat van Kroatië, warme zomers en mogelijke natte winters met verschillende temperaturen, afhankelijk van of je noordelijk of zuidelijk begeeft in dit vakantieland dat steeds populairder wordt onder de Nederlanders.

Ondanks prachtige maanden als juni, juli en augustus behoort Kroatië met haar noordelijk gelegen Dinarische Alpen tot de meest natte streken van Europa. De neerslag die hier valt is voornamelijk in het najaar en winter. In de zomermaanden zit u hier natuurlijk gewoon goed. In het najaar is het aan te bevelen om meer naar het zuiden van Kroatië te gaan.

Een zeer populair en mooi verblijf is in Istrië te vinden, dit gebied ligt als een schiereiland in de blauwe en heldere Adriatische Zee.

Gemak tijdens de zomer

Wanneer je tijdens een warme zomer verblijft in Kroatië is het natuurlijk erg aangenaam om een verblijf met airco en/of zwembad te hebben, zodat wanneer het te warm wordt de verkoeling kan worden opgezocht. Ook wanneer je in periodes van het najaar naar Kroatië wilt gaan om bijvoorbeeld te overwinteren, weet een vakantiewoning altijd in goede smaak te vallen.

In het zuiden van Kroatië kunnen de temperaturen nog redelijk lang aangenaam blijven. Zo is er tot zeker eind oktober nog goed te genieten van de aanwezige zon. Wist u trouwens dat Kroatië hele mooi wijnen te bieden heeft?

Ook voor wintersport

De winters van Kroatië bieden in de gebergtes mogelijkheden tot wintersport. Doordat Kroatië voor het toerisme nog niet zo bekend is als een wintersportgebied zijn de gebieden hier nog minder ontwikkeld. Wel zijn de plannen er om dit flink aan te pakken!

De bekendste skigebieden zijn Sljema en Bjelolasica en zijn te vinden in het Medvednica gebergte niet ver van de Kroatische hoofdstad Zagreb. Het Medvednica is een massief gebergte met als hoogste punt Sljema. Hier zijn genoeg mogelijkheden tot het huren van een knus chalet voor een aangenaam verblijf met het hele gezin.

Of u nu kiest voor een luxe zomervakantie of een zeer aangename wintersportvakantie, Kroatië heeft dit als land absoluut te bieden en kan hiermee dan ook uw volgende vakantiebestemming zijn.