Gelegen aan de Adriatische Zee is Kroatië een uitgestrekt land. De republiek telt een kleine 4,5 miljoen inwoners, waarvan het grootste deel katholiek is. Het land werd in 1991 een soevereine staat en trad in 2004 toe tot het lijstje kandidaat-lidstaten voor de Europese Unie. Naar verwachting wordt de volledige toetreding officieel op 1 juli 2013, 5 dagen na de nationale feestdag. Omdat Kroatië nog geen Euroland is, wordt er nog betaald met de Kroatische Kuna. Zeven Kuna is omgerekend ongeveer een euro waard. Voordat u naar Kroatië op vakantie gaat is het dus verstandig om eerst geld te wisselen. De beste vakantie aanbiedingen zijn op meerdere websites vindbaar. Kijk naar welke aanbieding het beste bij jou past!

Politiek

Vakantie Kroatie De hoofdstad Zagreb is met bijna een miljoen inwoners de grootste stad van Kroatië. In de hoofdstad is ook het politieke centrum gevestigd, waar de regering momenteel alles in het werk stelt om verdere aansluiting met de Europese Unie te bewerkstelligen. Voor Kroatië is dit een belangrijke stap, want Duitsland en Italië vormen de twee grootste handelspartners van het land. Ook voor het toerisme zou het een stuk aantrekkelijker zijn als het land onderdeel was van de Europese Unie. Daarnaast zou toetreding tot een explosieve economische groei lijden. Lidmaatschap aan de NAVO is inmiddels sinds 2009 een feit.

Klimaat

Lees alle informatie over KroatieKroatië is een land waarbij de westzijde grenst aan de kust en het oosten diep binnenland vormt. Daartussen loopt gebergte, waardoor het land klimatologisch in drie delen op te delen is. De kustgebieden hebben een mediterraan klimaat met droge warme zomers en milde natte winters. In het hoger gelegen berggebied heerst een gematigd zeeklimaat. Verderop, dieper in het binnenland is een waar landklimaat waarbij de invloed van de zee te verwaarlozen is. De warmste maanden zijn juli en augustus, waar het gemiddelde maximum rond de 28 graden Celsius ligt. De zeetemperatuur is dan rond de 24 graden Celsius. Neerslag valt er het hele jaar door redelijk stabiel, hoewel de zomer voornamelijk aan de kust flink droger is. Wat betreft zon intensiteit moet er tussen mei en augustus opgelet worden: UV8 is dan echt geen uitzondering. Zorg dus altijd voor voldoende zonnebrand, want u zult anders al binnen een zeer korte tijd verbranden.

In Kroatië heb je ook veel plekken waar je kan varen. Jachtverhuur kroatie is mogelijk bij Zizoo.com.