Heb je zin om binnenkort op vakantie te gaan? Eigenlijk ben je altijd toe aan vakantie! Het is namelijk heerlijk om even geen zorgen te hebben. Geen werk, geen deadlines en je hoeft ook niet aan je portemonnee te denken. Dit laatste is wel waar, maar als je na je vakantie naar je portemonnee kijkt schrik je wellicht toch even. Daarom is het slim om zo nu en dan aan je portemonnee te denken. Hieronder staan daarom 3 tips om je vakantie lekker goedkoop te houden!

1.)   Stel je flexibel op

Ten eerste is het slim om je flexibel op te stellen. De meeste goedkope tickets boek je namelijk doordat je je flexibel opstelt. Zo zijn de vliegtickets in het weekend het duurst. Als je er voor kiest om in de midweek in de avond of nacht te vliegen zullen de prijzen een stuk lager zijn.

Verder is het ook slim te kijken waar je vliegticket het goedkoopst is. Zo is het aan te raden om buiten Nederland te kijken, bijvoorbeeld in Weeze. Door mobiliteitsoplossingen te vergelijken voor Weeze P3 kom je financieel gunstig uit. Vanaf Weeze vliegen namelijk veel goedkope airlines en zijn de parkeertarieven zeker gunstig!

2.)   Leef zo veel mogelijk als een local

De bovenstaande kop geeft eigenlijk de kern weer. Veel toeristen besluiten de grootste attracties van het land te pakken en daar zijn vaak ook de prijzen naar. Uiteraard zijn deze bezienswaardigheden de moeite waard, maar door meer als een local te leven ga je steeds meer de cultuur van een land leren te begrijpen én bespaar je ook nog eens veel geld.

3.)   Een werkvakantie

Heb je bijvoorbeeld wel eens overwogen om een werkvakantie te houden? Door het werken te combineren met reizen kan je zelfs tijdens je trip aardig wat geld verdienen! Ga bijvoorbeeld in Kroatië in de zomer werken in de bediening, of organiseer excursies. Misschien boek je zelfs winst…