De Adriatische zee is een zee in het zuiden van Europa waar veel verschillende populaire vakantiebestemmingen te vinden zijn. Steeds meer Nederlandse vakantiegangers weten deze prachtige regio van Europa steeds beter te vinden, en dat is niet voor niets. Wij nemen je graag mee naar drie mooie en populaire vakantielanden aan deze prachtige zee.

Italië

De oostkust van Italië ligt vrijwel helemaal aan de Adriatische zee. Met verschillende mooie badplaatsen zoals Pescara, Ancona en Rimini kunnen liefhebbers van zon, zee en strand zich prima vermaken hier. Het grote voordeel aan dit deel van Italië is dat het zowel per vliegtuig als per auto goed bereikbaar is. Vanuit Nederland gaan er verschillende vluchten naar Italië, waardoor jij binnen ruim twee uur in Italië kan zijn. Ook met de auto is deze rit prima te doen. Na een rit van ongeveer 14 uur kun jij al met je voeten in het water van de Adriatische zee staan.

Kroatië

Een vakantieland dat steeds meer in opkomst is, is Kroatië. Dit prachtige land heeft kilometers lange kustlijn aan de Adriatische zee en heeft in de zomer een zeer aangenaam klimaat. Mede daardoor kiezen steeds meer toeristen ervoor om hier hun vakantie te vieren. In Kroatië is door de groeiende populariteit ook veel aanbod van verblijfplaatsen. Zo vind je veel campings en vakantieparken in Kroatië, waar jij tijdens je vakantie kunt verblijven. 

Slovenië

Hoewel het maar een klein gedeelte is, ook Slovenië kent een stukje dat ligt aan de Adriatische zee. In het zuidwesten van het land vind je een aantal tientallen kilometers aan kustlijn. Je vind hier onder andere de mooie kustplaatsen Koper en Izola. Slovenië is erg in opkomst bij Europese vakantiegangers, en de plaatsen aan de kust worden dan ook graag bezocht. Ook vakantiegangers die op doorreis zijn naar Kroatië maken hier vaak een tussenstop.