De afgelopen jaren is Kroatië enorm populair onder toeristen die eens wat anders willen dan een vakantie naar Spanje of Frankrijk. Een vakantie naar Kroatië biedt namelijk enorm veel mogelijkheden voor een vakantie vol zon, ontspanning, avontuur en gezelligheid. Een van de mooiste bestemmingen in Kroatië is de stad Dubrovnik. Deze stad ligt in het zuiden van het land en geeft jou de de kans op een gevarieerde vakantie. Wij zetten de leukste hotspots van deze stad voor je op een rij.

Fort Lovrijenac

Direct aan de zee ligt het indrukwekkende Fort Lovrijenac. Het fort is gebouwd in de elfde eeuw en heeft een prachtige, historische uitstraling. Liefhebbers van de serie Game of Thrones zullen het fort herkennen uit de serie, omdat hier veel scènes uit deze serie zijn opgenomen. Als je hier bent is het aan te raden om de top van het fort te bezoeken, omdat je vanaf hier een adembenemend mooi uitzicht over de hele stad hebt.

Oude stadsmuren van Dubrovnik

Een ander historisch hoogtepunt uit Dubrovnik zijn de oude stadsmuren die om de stad heen staan. Deze stadsmuren werden in de zevende eeuw gebouwd ter bescherming van de sta. De muren zijn later nog volledig gerestaureerd en zijn vandaag de dag een van de meest iconische kenmerken van de stad. De stadsmuren en forten in Dubrovnik behoren tot de best bewaarde vestingen van Europa.

Rectorenpaleis

Het Sponzapaleis is een van de best bewaarde paleizen van de stad. Dit paleis heeft zelfs een aardbeving in de zeventiende eeuw overleefd en werd later gebruikt door als douanekantoor. Tegenwoordig zijn er in het paleis belangrijke documenten opgeslagen in de archieven. Aan de voorkant van het paleis ligt een groot plein, waar tegenwoordig vaak festivals worden georganiseerd.

Dus ben jij een fly drive reis door Europa aan het maken, aan het rondtrekken in de regio of op zonvakantie naar een prachtige plek in Kroatië? Pak dan zeker de mogelijkheid om de stad Dubrovnik te bezoeken. Het bezoeken van deze stad is de moeite waard en je zult je ogen hier uitkijken.