Ga jij op vakantie naar kroatië? Wilt u uw reisgidsen altijd bij de hand hebben, maar aan de andere kant geen aanvullende boeken meenemen? Denk dan eens aan de mogelijkheid om de reisgidsen digitaal mee te nemen, op een tablet of smartphone. Met deze toepassingen maak jij je reis een stuk eenvoudiger. Zeker gezien de lange autorit naar kroatië. Bezoek zeker bezienswaardigheden zoals Nationaal Park Plitvicemeren, Dubrovnik, Trogir, Korcula, Amfitheater van Pula, Nationaal Park Kornati en Šibenik. Tip: tijdens je reis kom je ook lang Oostenrijk (mocht je rijden via Zwitserland en Italië). Ook voor een vakantie naar Oostenrijk is het belangrijk een goede reisgids te hebben, gezien de bergachtige wegen.

Altijd bij de hand

Het is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van reizen en techniek, die ervoor zorgt dat u de reisgidsen altijd bij de hand zal hebben. Het mooie hiervan is dat u uw telefoon toch al bij u heeft en het dus een kleine moeite is om er een reisgids op te zetten. Daarnaast kunt u gebruik maken van een tablet, bijvoorbeeld wanneer u het prettiger vindt om daarop te lezen. Welke vorm u ook kiest, met een digitale reisgids op uw smartphone of tablet voorkomt u in ieder geval het aanvullende gewicht waar u normaal gesproken mee te maken krijgt. Zo loop je nergens tegen aan tijdens je reis naar kroatië.

Als PDF of ePub

U kunt de reisgidsen voor kroatië op verschillende manieren digitaal meenemen. De meeste tablets en smartphones zijn in staat om PDF en ePub bestanden te lezen, aangezien dat de bestandsvormen zijn waarin ook de digitale boeken worden aangeboden. Door een Word-bestand aan te maken en dat op te slaan als PDF-bestand, of het apart om te zetten, is het mogelijk om onderweg de lijst van bezienswaardigheden bij de hand te hebben. Door gebruik te maken van een e-reader is het daarnaast mogelijk om de ePub bestanden in te lezen en bijvoorbeeld voor vertrek de route uit te stippelen.

Reisgids via de ANWB

Het is bovendien mogelijk om zelf de digitale reisgidsen samen te stellen, om die vervolgens mee te nemen op uw tablet of smartphone. U kunt daarvoor gebruik maken van een handige dienst op de website van de ANWB. U heeft er de mogelijkheid om de reisinformatie te bundelen, om dat vervolgens om te zetten naar een digitaal formaat. Zo heeft u vervolgens de kans om het op uw smartphone of tablet te zetten. Maak dus eenvoudig uw digitale reisgids en zorg er tijdens de reis die u gaat maken voordat u precies weet welke kant u op dient te gaan, of wat u ziet. Zoals mooie kroatische plekken als Krka watervallen, Porec en Stari Grad.