Kroatië is een zeer veelzijdig land. Het is een steeds populairder wordende vakantiebestemming en toetreding tot de EU in juli 2013 zal daar alleen maar extra aan bijdragen. De rijke historie van Kroatië maakt dat er van veel verschillende culturen overblijfselen te vinden zijn. Belangrijkste bezienswaardigheden in Kroatië zijn de vele verschillende kloosters en kerken.

Plitvice Meren

Vakantie Kroatie Het Nationaal Park Plitvice Meren bevat meerdere meren die trapsgewijs op elkaar aangesloten zijn. Hierdoor ontstaan vele prachtige watervallen, die omgeven worden door kristalhelder water en groene natuur. Het hoogste meer ligt op 636 meter hoogte, het laagste meer ligt 8 kilometer verderop op 133 meter hoogte. Het park wordt gezien als mooiste natuurlijke bezienswaardigheid in Europa. Gaat u dus naar Kroatië, dan mag u dit park absoluut niet missen.

Brijuni eilanden

Vakantie Kroatie In het westen van Kroatië ligt de eilandengroep van Brijuni. Vanuit het nabijgelegen Fazana kan men met een ferry in 15 minuten de oversteek maken naar de eilandengroep, die in het geheel is uitgeroepen tot Nationaal Park. Hierdoor kunnen dieren vrij rondlopen over het eiland en er kan dus ook op safari gegaan worden. Dat de eilandengroep oud is, wordt bevestigd door een grove 200 afdrukken van dinosauruspoten. Om de eilanden heen kan ook genoten worden van het prachtige water, waar ook veel zeedieren rondzwerven.

Dubrovnik

Vakantie Kroatie DubrovnikDeze stad kan gezien worden als een echte vestingstad. Met hoge stevige muren was dit van de 12e tot de 17e eeuw één van de belangrijkste Kroatische handelssteden. De stad kent vele kloosters, maar de stadsmuur is nog het meest de moeite waard. De wandeling geeft een prachtige indruk van de omgeving met vele uitkijkposities, maar de grootte van dit bolwerk geeft tevens een impressie van de gewelddadige historie die Kroatië bezit. Tegenwoordig is Dubrovnik uitgegroeid tot een eersteklas badplaats, met vele restaurants en gezellige bars.