Een autovakantie naar Kroatië is uitstekend om het land beter te verkennen op uw eigen ritme. Aangezien er in het land zoveel moois te zien is, is het prettig om beschikking te hebben over eigen vervoer. Zo is het mogelijk om een route te plannen langs de bezienswaardigheden en deel te nemen aan excursies tijdens uw autovakantie in Kroatië.

Toch doet u er wijs aan om een goede voorbereiding te treffen voordat u op autovakantie gaat. In Kroatië wijken enkele verkeersregels en douaneregels af van Nederland. Verder dient u rekening te houden met de nodige spullen en zaken omtrent een autovakantie.

Verkeersregels en wetgeving

Het verdiepen in de verkeersregels van Kroatië kan veel frustraties en boetes schelen. Zo worden parkeerzones ook aangegeven door belijning langs de kant van de weg. Verder mogen bestuurders jonger dan 24 jaar absoluut geen alcohol in hun bloed hebben. De snelheden liggen voor deze bestuurders ook 10 km/h lager dan bestuurders die ouder zijn als 24 jaar.

De maximumsnelheid in Kroatië is maximaal 130 km/h voor motorvoertuigen. Op normale wegen is dit 110 km/h voor motorvoertuigen.

Bij een ongeval of pech op de weg in Kroatië, is de bestuurder verplicht om een veiligheidsvest te dragen. Indien u hulp nodig heeft bij een ongeval of autopech is het belangrijk om de polisvoorwaarden te bekijken wanneer u een autoverzekering gaat afsluiten. Deze hoort u een goede dekking te bieden met voldoende hulp in het buitenland voor uw autovakantie.