Ga je op vakantie? Dan is het belangrijk je goed voor te bereiden. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je het een en ander vergeten was, en je was nog zo overtuigd dat je alles mee had genomen. Maak dus heel gestructureerd een checklist, werk deze checklist secuur af voordat je de deur uitstapt. Doe je dit de avond van te voren? Dan is de kans alsnog aanwezig dat je in de ochtend je medicatie of oplader vergeet. Hieronder worden een aantal producten benoemd die je absoluut niet mag vergeten.

Telefoon + oplader

Als eerste je telefoon, zonder telefoon kun je tegenwoordig bijna niks. Zorg dus dat je deze altijd mee neemt en kunt opladen. De kans is groot dat je vliegtickets en boekingspapieren op je telefoon staan. Wanneer je deze niet mee hebt kom je helemaal nergens.

Reisdocumenten

Zonder reisdocumenten kun je niet op vakantie. Het zou toch erg vervelend zijn als bij de douane staat zonder ID of paspoort. Houd er rekening mee dat je buiten de Europese Unie een paspoort nodig hebt, een ID voldoet dus niet!  Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat een rijbewijs een geldig reisdocument is in Europa, dit is absoluut niet waar.

Medicatie

Gezondheid is het allerbelangrijkste, vergeet dus nooit je medicatie! In het buitenland kan het soms moeilijk zijn de juiste medicatie te vinden. Vaak zal je zorgverzekeraar je hierbij moeten helpen. De kans dat je niet aan je medicatie kunt komen is gering, het zorgt echter wel voor een hoop stress.

Zonnebrandcrème

Zonnebrand Crème is essentieel als je naar een land als Kroatië gaat. Uit onderzoek is gebleken dat je kans op huidkanker sterk wordt vergroot wanneer je zonder bescherming de zon in gaat. Het is een kleine moeite om je in te smeren, wees dus verstandig en kies voor je eigen gezondheid. Australian gold is een zonnebrandcrème die door deskundigen is getest.